Crypto wisselkantoor gehackt, verliest $5.4 in Bitcoin

Crypto wisselkantoor gehackt, verliest $5.4 in Bitcoin

Holger September 2020

De Slowaakse crypto-uitwisselingsfirma Eterbase, onthulde op donderdag dat ze zijn gehackt en dat ze 5,4 miljoen dollar hebben verloren in de aanval.

Hackers slaagden erin om in zes hete portefeuilles te komen die BTC, ETH, ALGO, XRP, TRON, TEZOS hadden, en ze ruimden alles op.

Hete portemonnees die alleen worden bediend wanneer ze op het internet zijn aangesloten, worden door de Slowaakse crypto-uitwisselingsfirma gebruikt om alledaagse transacties op het platform uit te voeren. Omdat de portemonnees op het internet zijn aangesloten, zijn ze overgeleverd aan de genade van hackers.

Eterbase crypto-uitwisseling reactie op hack

De firma in een verklaring die ze hebben vrijgegeven, echter, zei dat ze aanvallen is gemeld aan de autoriteiten en ze zijn bereid om onderzoek te helpen.

Zij verzekerden ook gebruikers en investeerders dat zij de hack aankunnen door te verklaren dat zij genoeg financiën hebben om aan hun verplichtingen te voldoen.

De crypto wisselkantoor heeft ook veiligheidsmaatregelen genomen in reactie op de aanval. Ten eerste werden stortingen, opnames en handel opgeschort. De operaties op het platform zouden volgens Eterbase worden uitgevoerd nadat een audit van het beveiligingssysteem is voltooid.

Het bedrijf zei ook dat terwijl de hack werd gedetecteerd, ze niet in staat waren om het te stoppen. Ze slaagden er echter in om de munten te volgen zodra ze onder hun neus werden geknapt.

De hackers op de voet volgen

Naar verluidt werd een groot deel van de munten naar een Binance-portemonnee Huobi Global en Hitbc Eterbase op Twitter gestuurd. Ze hebben ook contact opgenomen met deze wisselkantoren en eisen dat de fondsen worden bevroren.

Eerder verloor Cashaa, een andere crypto-uitwisselaar, ook al 336 BTC aan hackers. Het bedrijf kondigde toen aan dat de hacker een van zijn Blockchain.com-portemonnees aanviel, die gebruikt wordt om Bitcoin Trader op te slaan en transfers te maken van de beurs.

Crypto wisselkantoren worden voornamelijk een hot cake voor crypto hackers. Bitpoint een Japanse crypto firma werd overvallen voor $32 miljoen en een paar maanden later leed het Zuid-Koreaanse platform Upbit een verlies van $52 miljoen. Zaif, een andere Japanse beurs, werd aangevallen voor $60 miljoen in 2018.